Продуктивнa дискусија за примената на новиот ЗЈН во пракса

Во текот на вчерашниот ден, 24 април, во исполнета сала во хотелот „City Park“ во Скопје, заинтересирани колешки и колеги-практичари од областа на јавните набавки ја проследија целодневната обука со наслов „Јавните набавки во пракса согласно одредбите на ЗЈН“. Атмосферата беше максимално партиципативна и се разви жива дискусија под компетентното водство на искусниот долгогодишен обучувач […]

Прочитај повеќе

Работилница во Атина: Примена на новиот Закон за јавни набавки

По темелните подготовки за да Ви понудиме најдобра услуга во доменот на професионалната надградба, со задоволство Ве покануваме на работилницата „Примена на новиот закон за јавни набавки“, која во периодот од 16–18 мај ќе ја реализираме во Атина, Грција. Неодамна донесениот нов Закон за јавни набавки (ЗЈН) го променува и унапредува системот на јавните набавки […]

Прочитај повеќе

Новините во јавните набавки – успешно претставени пред голем број слушатели

Сите новини во законската регулатива мора да ги пресретнуваме со сериозна подготвеност – во интерес на законитоста на работењето, но и во интерес на целокупната ефикасност и ефективност на нашите институции или фирми. Реализираната интерактивна обука „Новините во правилата и политиките за јавни набавки и спецификите на набавката на електрична енергија“ на 6 март ги пренесе […]

Прочитај повеќе