Финансиски сектор и управување со ризици | Човечки ресурси во јавниот сектор | Тридневни работилници во Виена: 1—4 јуни 2024

Претстојниот блок од три стручни работилници во Виена кој го најавивме неодамна предизвика значителен интерес кај многумина редовни и нови соработници од јавниот и приватниот сектор. Денес со задоволство го објавуваме повикот на учество на две работилници, кои Симпозион ќе ги реализира од 1 до 4 јуни во Виена, тежиштето на европската култура. Склучувајќи соработка […]

Прочитај повеќе

Тридневна стручна работилница: Надминување на пропустите и грешките во постапките и договорите за јавни набавки (Виена, мај 2024)

По неодамнешната најава на предметните области на трите работилници кои во мај и јуни Симпозион ќе ги реализира во Виена и во одговор на пројавениот интерес за содржините на стручните едукативни настани, започнуваме со објава на конкретните работни програми кои ги подготвивме внимателно разгледувајќи ги Вашите интереси, потреби и предизвици. Во периодот од 11–14 мај […]

Прочитај повеќе

Три виенски работилници на Симпозион во мај и јуни

Симпозион ги посвети минатите неколку месеци за да организира посебен едукативен блок во мај и јуни кој во потполност ги одразува нашите воспоставени принципи на работа: 1) врвна експертиза во преносот на стручни знаења и искуства, 2) најдобри работни услови во едукативните настани и услугите што ги нудиме и 3) одговорна и будна деловна етика, која ги пресретнува вашите потребите и ги […]

Прочитај повеќе

Тридневен семинар: Завршна сметка – отчет и транспарентно обелоденување на сите финансиски и сметководствени трансакции во финансиските извештаи (Златибор, 2024)

Во пресрет на новата 2024 година, Симпозион го објавува повикот за учество на првиот стручен семинар кој претстои во новата едукативна сезона. Водејќи се според нашиот основен принцип – внимателно одбрано знаење – со посебно внимание на конкретните реалии и потреби на стручната практика, разработивме работна агенда за тридневниот семинар „Завршна сметка – отчет и […]

Прочитај повеќе

Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства (1–2 декември, Стар Дојран)

За да одговори на најважните и најактуелните прашањата и проблеми кои директно ги засегаат учесниците во процесот на јавните набавки, Симпозион го организира завршниот настан од областа на јавните набавки за 2023 година со фокус на темата „Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства“. Дводневната обука ќе биде реализирана во интерактивен формат на 1 и 2 […]

Прочитај повеќе

Две есенски работилници во Истанбул (ноември 2023): Управување со човечки ресурси во јавниот сектор | Попис на средства, побарувања и обврски

Во средината на претстојната есен ни претстојат две тридневни работилници што подробно ќе разработат две теми на кои Симпозион им посветува постојано внимание – управувањето со човечките ресурси и пописот на средства, побарувања и обврски. Нашиот тим се погрижи да ги одбере најрелевантните експерти, најдобрите локации за сместување и посета, на најдобар начин да го […]

Прочитај повеќе

Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење (22–23 септември, Стар Дојран)

Постојано посветувајќи темелно внимание на областа на канцелариското и архивското работење, Симпозион ја подготви претстојната дводневна обука на тема „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“, која ќе се одржи на 22 септември 2022 г. во „Hotel La Terrazza“ (Стар Дојран). Обуката темелно ќе ја опфати и обработи правната рамка (условите, причините и последиците) која […]

Прочитај повеќе

Најдобра вредност за парите – како до најдобриот понудувач со најповолна понуда (Истанбул, октомври 2023)

Во пресрет на есента 2023, по завршените темелни подготовки, го објавуваме првиот повик за учество на тридневниот стручен семинар „Најдобра вредност за парите – како до најдобриот понудувач со најповолна понуда“, кој во периодот 4–7 октомври Симпозион ќе го реализира во една од најимпресивните светски престолнини – Истанбул, Турција. Поаѓајќи од основната цел на целокупниот […]

Прочитај повеќе

Есенски работилници во Истанбул

Симпозион посвети неколку месеци за да ги пресретне вашите есенски планови, организирајќи две работилници во октомври и ноември – овој пат на веројатно најживописната точка каде што Европа и Азија се среќаваат, во Истанбул. Овој исчекор го правиме во пресрет на вашите изразени интереси и на актуелните потреби за конкретни знаења, упатства и практични искуства. […]

Прочитај повеќе

Како да учествувате на мајските работилници во Будимпешта (јавни набавки; прописи за администрацијата; билансни позиции)

Едукацијата и стручната доквалификација во кругот на нашите професионални области е ефектива кога се одвиваа на концентриран, практичен и интерактивен начин. Патувањето во нови средини, од друга страна, дава нешто што е многу важно за личниот развој на човекот: нови перспективи на реалноста, освежен поглед на сопствените можности и мотивација за напредување во сите полиња од […]

Прочитај повеќе