Обуки

Финансиски сектор и управување со ризици | Човечки ресурси во јавниот сектор | Тридневни работилници во Виена: 1—4 јуни 2024

Претстојниот блок од три стручни работилници во Виена кој го најавивме неодамна предизвика значителен интерес кај многумина редовни и нови соработници од јавниот и приватниот сектор. Денес со задоволство го објавуваме повикот на учество на две работилници, кои Симпозион ќе ги реализира од 1 до 4 јуни во Виена, тежиштето на европската култура. Склучувајќи соработка […]

Aрхива

Навраќање на успешниот семинар во Златибор: три дена во прекрасен амбиент со агенда посветена на транспарентното финансиско и сметководствено работење

Речиси два месеци по завршувањето на одличниот тридневен семинар од областа на финсиското работење во Златибор, впечатоците остануваат свежи, а позитивните реакции продолжуваат да стигнуваат на адресата на Симпозион. Семинарот „Завршна сметка – отчет и транспарентно обелоденување на сите финансиски и сметководствени трансакции во финансиските извештаи“, кој го реализиравме во февруари, создаде идеални услови за […]

Книги

Практичен водич низ јавните набавки

Со задоволство Ви го претставуваме најновиот труд од областа на јавните набавки – „Практичен водич низ јавните набавки“, во авторство на Рита Глигоријевска, Марија Јованоска, Александар Аргировски и Горан Давидовски. Донесувањето на актуелниот Закон за јавните набавки овозможи осовременување на нашиот систем на јавни набавки. Временскиот период што измина од отпочнувањето на примената на Законот […]