Навраќање на успешниот семинар во Златибор: три дена во прекрасен амбиент со агенда посветена на транспарентното финансиско и сметководствено работење

Речиси два месеци по завршувањето на одличниот тридневен семинар од областа на финсиското работење во Златибор, впечатоците остануваат свежи, а позитивните реакции продолжуваат да стигнуваат на адресата на Симпозион. Семинарот „Завршна сметка – отчет и транспарентно обелоденување на сите финансиски и сметководствени трансакции во финансиските извештаи“, кој го реализиравме во февруари, создаде идеални услови за […]

Прочитај повеќе

Финансиски сектор и управување со ризици | Човечки ресурси во јавниот сектор | Тридневни работилници во Виена: 1—4 јуни 2024

Претстојниот блок од три стручни работилници во Виена кој го најавивме неодамна предизвика значителен интерес кај многумина редовни и нови соработници од јавниот и приватниот сектор. Денес со задоволство го објавуваме повикот на учество на две работилници, кои Симпозион ќе ги реализира од 1 до 4 јуни во Виена, тежиштето на европската култура. Склучувајќи соработка […]

Прочитај повеќе

Тридневна стручна работилница: Надминување на пропустите и грешките во постапките и договорите за јавни набавки (Виена, мај 2024)

По неодамнешната најава на предметните области на трите работилници кои во мај и јуни Симпозион ќе ги реализира во Виена и во одговор на пројавениот интерес за содржините на стручните едукативни настани, започнуваме со објава на конкретните работни програми кои ги подготвивме внимателно разгледувајќи ги Вашите интереси, потреби и предизвици. Во периодот од 11–14 мај […]

Прочитај повеќе

Три виенски работилници на Симпозион во мај и јуни

Симпозион ги посвети минатите неколку месеци за да организира посебен едукативен блок во мај и јуни кој во потполност ги одразува нашите воспоставени принципи на работа: 1) врвна експертиза во преносот на стручни знаења и искуства, 2) најдобри работни услови во едукативните настани и услугите што ги нудиме и 3) одговорна и будна деловна етика, која ги пресретнува вашите потребите и ги […]

Прочитај повеќе

Нови хоризонти во 2024 година

Симпозион срдечно Ви го честита преминот кон Новата година и Ви посакува неизмерна среќа потпрена врз стабилно и крепко здравје. На стручен план, каде што ние постојано работиме за да понудиме сигурна и квалитетна поддршка, Ви посакуваме непрекинат успех и постојано стручно усовршување во новата деловна година. Благодарни и горди сме на нашата одлична соработка […]

Прочитај повеќе

Тридневен семинар: Завршна сметка – отчет и транспарентно обелоденување на сите финансиски и сметководствени трансакции во финансиските извештаи (Златибор, 2024)

Во пресрет на новата 2024 година, Симпозион го објавува повикот за учество на првиот стручен семинар кој претстои во новата едукативна сезона. Водејќи се според нашиот основен принцип – внимателно одбрано знаење – со посебно внимание на конкретните реалии и потреби на стручната практика, разработивме работна агенда за тридневниот семинар „Завршна сметка – отчет и […]

Прочитај повеќе

Две остварени работилници во рамките на тридневна програма во Истанбул

Со преминот во последниот месец од годинава, гледаме на назад кон ноември како уште еден исклучително успешен месец во работата на едукативната секција на Симпозион. Во периодот од 15 до 18 ноември реализиравме два важни едукативни настани со две обемни групи учесници во прекрасната есенска атмосфера на турскиот велеград Истанбул. Високо беа оценети резултатите на […]

Прочитај повеќе

Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства (1–2 декември, Стар Дојран)

За да одговори на најважните и најактуелните прашањата и проблеми кои директно ги засегаат учесниците во процесот на јавните набавки, Симпозион го организира завршниот настан од областа на јавните набавки за 2023 година со фокус на темата „Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства“. Дводневната обука ќе биде реализирана во интерактивен формат на 1 и 2 […]

Прочитај повеќе

Поглед назад кон успешната дводневна обука од областа на канцелариското и архивското работење

Кон крајот на минатиот месец, Симпозион со голем успех и големо учество на колеги од областа ја спроведе интерактивната дводневна обука „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“ на убавиот југ од нашата земја. Во рамките на дводневна програма, патувањето во Дојран беше придужено со развиена работна агенда која беше […]

Прочитај повеќе

Три дена во Истанбул: одлични одгласи за реализираниот семинар

Во напорот да обезбеди внимателно одбрано знаење, Симпозион секогаш ги вложува своите максимални капацитети и тоа редовно води до резултати кои се високо оценети и пофалени од нашите колеги во стручните области на кои им посветуваме централно внимание. Нашата мисија притоа е да понудиме нешто повеќе, односно внимателно осмислени услови и програми за спроведување на […]

Прочитај повеќе