Ретроспектива: Симпозион со три извонредни мајски работилници во Будимпешта

Со задоволство гледаме назад на мај, кој беше месец на три исклучително успешни работилници, реализирани под раководство на експерти од три области во кои Симпозион специјализира – јавни набавки, финансиско работење и човечки ресурси. Трите едукативни настани беа спроведени во рамките на тридневна програма во Будимпешта, со што успеавме да обединиме висококвалитетна, внимателно разработена работна […]

Прочитај повеќе

На прагот на 2023

Почитувани и драги колеги, само уште неколку денови или, поскоро, часови н’е делат од 2023. Отпоздравувајќи се со 2022 година, сакаме срдечно да Ве поздравиме, да Ви ги честитаме овогодишните постигнувања и претстојните празници и да Ви посакаме планина здравје, успех и среќа во идната, 2023 година. Во годинава чијашто врата полкеа се затвора, Симпозион […]

Прочитај повеќе

Успешна интерактивна обука за познавањето и почитувањето на правната регулатива за КиАР (винарија „Queen Maria“)

Минатата недела тимот на Симпозион со висок успех спроведе интерактивната обука на тема „Колку ја познаваме и почитуваме правната регулатива за канцелариско и архивско работење“ со нова група учесници во винаријата „Royal Winery Queen Maria“. Обуката придонесе кон развивањето на знаењата и способностите кај вработените во областа на архивското и канцелирското работење, и тоа во делот на недоследностите, […]

Прочитај повеќе

Успешна работилница за новиот концепт за јавна набавка на ЕЕ

За да ја поддржи работата на секторите, одделенијата и одговорните лица за јавни набавки што во изминативе неколку месеци се соочуваат со раскинување на веќе склучените договори за снабдување со електрична енергија за сопствени потреби, Симпозион во февруари ја спроведе онлајн работилницата под наслов „Нов концепт за јавна набавка на електрична енергија“. Темата беше веќе […]

Прочитај повеќе

Во пресрет на 2022 година

Почитувани колеги, соработници и корисници на интелектуалните услуги на Симпозион, приближувајќи се кон самиот крај на оваа година, би сакале срдечно да ве поздравиме, да ви ги честитаме минатите постигнувања и претстојните празници и да ви посакаме крепко здравје и многу успеси во идната, 2022 година. Во годинава што денес завршува, Симпозион оствари многу разновидни […]

Прочитај повеќе

Три дена во Охрид: попис на средствата, обврските и побарувањата

Во ноември, Симпозион впиша уште еден исклучително успешен и одлично посетен едукативен настан во своето портфолио. Во охридскиот хотел Aqualina, на самиот крај од ноември, беше спроведена тридневната работилница со наслов „Попис на средствата, обврските и побарувањата, усогласување на сметководствената со фактичката состојба, сметководствено евидентирање“. Работилницата имаше практична цел, која беше постигната во потполност: да се […]

Прочитај повеќе

Тим Билдинг: CodeIT Solution

Во октомври, Симпозион беше организатор на тим билдинг настанот на CodeIT Solution, кој помина во прекрасна атмосфера и со ретко добра тимска соработка во скопскиот Градски парк. Денот беше исполнет со многу логички, физички и тимски и игри и натпревари, а секој час – обележан со многу акција, одлична дружба и зајакнување на тимскиот дух […]

Прочитај повеќе

Исклучително успешна обука за примената на правната регулатива во канцелариското и архивско работење

Месецов тимот Симпозион оствари уште еден исклучително успешен и високопосетен едукативен настан, овој пат во стручниот домен на канцелариското и архивското работење. Под насловот „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“, на 26 октомври, во ресторанот „Бела Вода“ на Велешкото Езеро, беше одржана обука на која еден од најавторитетните познавачи […]

Прочитај повеќе

Грешките во практиката – во фокус на последната работилница од областа на јавните набавки

Минатата среда, на 15 септември, Симпозион додаде уште една исклучително успешна работилница во низата специјализирани едукативни настани посветени на јавните набавки. Во комфорната атмосфера на винаријата „Тиквеш“ во Кавадарци, три работни сесии беа посветени на предизвиците од практиката во сите фази од спроведувањето на постапките за јавни набавки, со оглед на тоа што оваа практика […]

Прочитај повеќе

Одлична реализација на специјализираната работилница за евалуацијата на понудите во постапките за ЈН

На 8 јуни, на брегот од Велешкото Езеро, Симпозион успешно спроведе уште една во низата специјализирани работилници посветени на јавните набавки, со посебен фокус на евалуацијата на понудите, како нивен исклучително сензитивен и значаен сегмент. Насловен „Евалуација на понудите при спроведување на постапките за ЈН“, овој едукативен настан собра на едно место многумина стручни лица […]

Прочитај повеќе