Три дена во Истанбул: одлични одгласи за реализираниот семинар

Во напорот да обезбеди внимателно одбрано знаење, Симпозион секогаш ги вложува своите максимални капацитети и тоа редовно води до резултати кои се високо оценети и пофалени од нашите колеги во стручните области на кои им посветуваме централно внимание. Нашата мисија притоа е да понудиме нешто повеќе, односно внимателно осмислени услови и програми за спроведување на […]

Прочитај повеќе

Семинар во Нови Сад: Одговори на актуелни прашања од практиката во областа на јавните набавки

Препознавајќи ја важноста од темелна тематска работа и дискусија за тековните грешки, дилеми во практиката на јавните набавки во дадениов момент, Симпозион го организира тридневниот стручен семинар „Одговори на актуелни прашања од практиката во областа на јавните набавки“, на кој ни претставува задоволство да Ве поканиме. Како што укажува насловот на претстојниот семинар, овде си […]

Прочитај повеќе

Продуктивнa дискусија за примената на новиот ЗЈН во пракса

Во текот на вчерашниот ден, 24 април, во исполнета сала во хотелот „City Park“ во Скопје, заинтересирани колешки и колеги-практичари од областа на јавните набавки ја проследија целодневната обука со наслов „Јавните набавки во пракса согласно одредбите на ЗЈН“. Атмосферата беше максимално партиципативна и се разви жива дискусија под компетентното водство на искусниот долгогодишен обучувач […]

Прочитај повеќе