На прагот на 2023

Почитувани и драги колеги, само уште неколку денови или, поскоро, часови н’е делат од 2023. Отпоздравувајќи се со 2022 година, сакаме срдечно да Ве поздравиме, да Ви ги честитаме овогодишните постигнувања и претстојните празници и да Ви посакаме планина здравје, успех и среќа во идната, 2023 година. Во годинава чијашто врата полкеа се затвора, Симпозион […]

Прочитај повеќе

Работилница во Сокобања: Активности за изготвување на завршна сметка на буџетите и буџетските корисници за 2022 г.

Изготвувањето на завршна сметка е обемна, комплексна и одговорна работа, која подразбира одговорност за целосна и точна сметководствена евиденција. Освен тоа, завршната сметка е предмет на внатрешна и надворешна ревизија. Затоа Симпозион ја организира тридневната практична работилница на тема: „Активности за изготвување на завршна сметка на буџетите и буџетските корисници за 2022 година“ во периодот […]

Прочитај повеќе

Како да инвестирате во производство на електрична енергија од обновливи извори на енергија?

Ни претставува задоволство да Ве поканиме на интерактивната работилница на тема: „Како да инвестирате во производство на електрична енергија од обновливи извори на енергија?“, која ќе се одржи на 12 ноември (сабота) во винаријата „Royal Winery Queen Maria“. Во времиња на енергетска криза со екстремно високи цени на електричната енергија на сите берзи низ Европа се […]

Прочитај повеќе

Успешна интерактивна обука за познавањето и почитувањето на правната регулатива за КиАР (винарија „Queen Maria“)

Минатата недела тимот на Симпозион со висок успех спроведе интерактивната обука на тема „Колку ја познаваме и почитуваме правната регулатива за канцелариско и архивско работење“ со нова група учесници во винаријата „Royal Winery Queen Maria“. Обуката придонесе кон развивањето на знаењата и способностите кај вработените во областа на архивското и канцелирското работење, и тоа во делот на недоследностите, […]

Прочитај повеќе

Работилница во Белград: Попис на средствата, обврските и побарувањата

Ни претставува задоволство да Ве поканиме на тридневната практична работилница на тема: „Попис на средствата, обврските и побарувањата, усогласување на сметководствената со фактичката состојба, сметководствено евидентирање“ која во периодот 24–26 ноември Симпозион ја организира во Белград, Република Србија. Спроведувањето на пописот е обемна, сериозна и одговорна работа, која мора да се изврши пред изготвување на […]

Прочитај повеќе

Колку ја познаваме и почитуваме правната регулатива за канцелариско и архивско работење

Со задоволство Ве покануваме да учествувате на интерактивната обука на тема „Колку ја познаваме и почитуваме правната регулатива за канцелариско и архивско работење“, која ќе се одржи на 18 октомври 2022 г. (вторник) во винаријата „Royal Winery Queen Maria“. На обуката на оваа тема, најнапред, на соодветен начин ќе биде презентирана правната рамка (услови, причини и последици) […]

Прочитај повеќе

Дали го усогласивте вашето работење со новиот ЗЗЛП? (винарија Queen Maria)

Ни претставува задоволство да Ве поканиме на интерактивната работилница на тема: „Дали го  усогласивте вашето работење со новиот ЗЗЛП?“, која ќе се одржи на 20 септември 2022 г. (вторник) винаријата „Royal Winery Queen Maria“ Новиот Закон за заштита на личните податоци претставува еволуција на концептот за заштита на личните податоци. Имајќи предвид дека обработката на […]

Прочитај повеќе

Семинар во Белград: Јавните набавки во услови на неизвесност и криза

Тековните околности на економска и енергетска криза, како и неочекуваните пазарни промени најдиректно ги засегаат јавните набавки, создавајќи услови на висока неизвесност и отворајќи бројни прашања кај договорните органи и економските оператори. За да ја пресретнеме потребата од стручно и квалитетно одговарање на овие предизвици, Симпозион внимателно осмисли програма и воспостави соработка со најстручните лица во областа […]

Прочитај повеќе

Работилници во Струга: Јавните набавки во нови пазарни услови |  Заштита на личните податоци (јули, Хотел Дрим)

Во пресрет на Вашите деловни и лични потреби за надградба и развој во Вашите стручни области, Симпозион организира две тридневни работилници во периодот од 7 до 9 јули во хотелот „Дрим“, Струга, на самиот брег на Охридското Езеро. Програмата и агендата на обете обуки се разработени и составени со внимателно следење на најважните теми и […]

Прочитај повеќе

Клучни аспекти на финансиското управување и контрола, внатрешната ревизија и финансиска контрола (Нови Сад)

Под насловот „Клучни аспекти на финансиското управување и контрола, внатрешната ревизија и финансиска контрола“, Симпозион го најавува тридневниот стручен семинар, кој ќе се реализира според приложената агенда во периодот од 12–14 мај 2022 г., во Нови Сад, Република Србија. Ни претставува посебно задоволство да ве поканиме на овој внимателно подготвен едукативен настан, придружен со патување […]

Прочитај повеќе