Тридневен семинар: Завршна сметка – отчет и транспарентно обелоденување на сите финансиски и сметководствени трансакции во финансиските извештаи (Златибор, 2024)

Во пресрет на новата 2024 година, Симпозион го објавува повикот за учество на првиот стручен семинар кој претстои во новата едукативна сезона. Водејќи се според нашиот основен принцип – внимателно одбрано знаење – со посебно внимание на конкретните реалии и потреби на стручната практика, разработивме работна агенда за тридневниот семинар „Завршна сметка – отчет и […]

Прочитај повеќе

Како да учествувате на мајските работилници во Будимпешта (јавни набавки; прописи за администрацијата; билансни позиции)

Едукацијата и стручната доквалификација во кругот на нашите професионални области е ефектива кога се одвиваа на концентриран, практичен и интерактивен начин. Патувањето во нови средини, од друга страна, дава нешто што е многу важно за личниот развој на човекот: нови перспективи на реалноста, освежен поглед на сопствените можности и мотивација за напредување во сите полиња од […]

Прочитај повеќе