Поглед назад кон успешната дводневна обука од областа на канцелариското и архивското работење

Кон крајот на минатиот месец, Симпозион со голем успех и големо учество на колеги од областа ја спроведе интерактивната дводневна обука „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“ на убавиот југ од нашата земја. Во рамките на дводневна програма, патувањето во Дојран беше придужено со развиена работна агенда која беше […]

Прочитај повеќе

Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење (22–23 септември, Стар Дојран)

Постојано посветувајќи темелно внимание на областа на канцелариското и архивското работење, Симпозион ја подготви претстојната дводневна обука на тема „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“, која ќе се одржи на 22 септември 2022 г. во „Hotel La Terrazza“ (Стар Дојран). Обуката темелно ќе ја опфати и обработи правната рамка (условите, причините и последиците) која […]

Прочитај повеќе

Успешна интерактивна обука за познавањето и почитувањето на правната регулатива за КиАР (винарија „Queen Maria“)

Минатата недела тимот на Симпозион со висок успех спроведе интерактивната обука на тема „Колку ја познаваме и почитуваме правната регулатива за канцелариско и архивско работење“ со нова група учесници во винаријата „Royal Winery Queen Maria“. Обуката придонесе кон развивањето на знаењата и способностите кај вработените во областа на архивското и канцелирското работење, и тоа во делот на недоследностите, […]

Прочитај повеќе

Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење

Со задоволство Ве покануваме да учествувате на интерактивната обука на тема „Почитувањето на правната регулатива – предуслов за успешно канцелариско и архивско работење“, која на 20 март 2019 г. Симпозион ја организира во хотелот „City Park“ – Скопје. На обуката на оваа тема, најнапред, на соодветен начин ќе биде презентирана правната рамка (услови, причини и последици) од значење за архивската […]

Прочитај повеќе

Одлична работа и висока посетеност на обуката за канцелариско и архивско работење

На 16 април (понеделник), во хотелот „City Park“ – Скопје, Симпозион спроведе уште една исклучително успешна и високопосетена обука во областа на канцелариското и архивското работење. Под насловот „Најчести грешки и пропусти во канцелариското и архивското работење“, д-р Ацо Ангеловски ги водеше учесниците низ едукативните сесии, кои беа надополнети со плодна дискусија. Преку прегледување на значењето на архивскиот материјал, беше направена […]

Прочитај повеќе