Практичен водич низ јавните набавки (изменето и дополнето издание)

Пред нас е значајниот „Практичен водич низ јавните набавки“ — второ, изменето и дополнето издание, веќе достапно за нарачка. Наситен со изобилство квалитетни и корисни информации за јавните набавки, овој водич во авторство на Рита Глигоријевска, Марија Јованоска, Александар Аргировски и Горан Давидовски е вистинска неопходност за сите кои активно се занимаваат со јавните набавки или […]

Прочитај повеќе

Тридневна стручна работилница: Надминување на пропустите и грешките во постапките и договорите за јавни набавки (Виена, мај 2024)

По неодамнешната најава на предметните области на трите работилници кои во мај и јуни Симпозион ќе ги реализира во Виена и во одговор на пројавениот интерес за содржините на стручните едукативни настани, започнуваме со објава на конкретните работни програми кои ги подготвивме внимателно разгледувајќи ги Вашите интереси, потреби и предизвици. Во периодот од 11–14 мај […]

Прочитај повеќе

Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства (1–2 декември, Стар Дојран)

За да одговори на најважните и најактуелните прашањата и проблеми кои директно ги засегаат учесниците во процесот на јавните набавки, Симпозион го организира завршниот настан од областа на јавните набавки за 2023 година со фокус на темата „Рамковни спогодби: поим, практични примери, искуства“. Дводневната обука ќе биде реализирана во интерактивен формат на 1 и 2 […]

Прочитај повеќе

Три дена во Истанбул: одлични одгласи за реализираниот семинар

Во напорот да обезбеди внимателно одбрано знаење, Симпозион секогаш ги вложува своите максимални капацитети и тоа редовно води до резултати кои се високо оценети и пофалени од нашите колеги во стручните области на кои им посветуваме централно внимание. Нашата мисија притоа е да понудиме нешто повеќе, односно внимателно осмислени услови и програми за спроведување на […]

Прочитај повеќе

Есенски работилници во Истанбул

Симпозион посвети неколку месеци за да ги пресретне вашите есенски планови, организирајќи две работилници во октомври и ноември – овој пат на веројатно најживописната точка каде што Европа и Азија се среќаваат, во Истанбул. Овој исчекор го правиме во пресрет на вашите изразени интереси и на актуелните потреби за конкретни знаења, упатства и практични искуства. […]

Прочитај повеќе

Како да учествувате на мајските работилници во Будимпешта (јавни набавки; прописи за администрацијата; билансни позиции)

Едукацијата и стручната доквалификација во кругот на нашите професионални области е ефектива кога се одвиваа на концентриран, практичен и интерактивен начин. Патувањето во нови средини, од друга страна, дава нешто што е многу важно за личниот развој на човекот: нови перспективи на реалноста, освежен поглед на сопствените можности и мотивација за напредување во сите полиња од […]

Прочитај повеќе

Семинар во Нови Сад: Одговори на актуелни прашања од практиката во областа на јавните набавки

Препознавајќи ја важноста од темелна тематска работа и дискусија за тековните грешки, дилеми во практиката на јавните набавки во дадениов момент, Симпозион го организира тридневниот стручен семинар „Одговори на актуелни прашања од практиката во областа на јавните набавки“, на кој ни претставува задоволство да Ве поканиме. Како што укажува насловот на претстојниот семинар, овде си […]

Прочитај повеќе

Грешките во практиката – во фокус на последната работилница од областа на јавните набавки

Минатата среда, на 15 септември, Симпозион додаде уште една исклучително успешна работилница во низата специјализирани едукативни настани посветени на јавните набавки. Во комфорната атмосфера на винаријата „Тиквеш“ во Кавадарци, три работни сесии беа посветени на предизвиците од практиката во сите фази од спроведувањето на постапките за јавни набавки, со оглед на тоа што оваа практика […]

Прочитај повеќе

Подготовка на интерна процедура за спроведување на јавните набавки и процедура за реализација на договорите

Во насока на постигнување што повисоко ниво на стручност во работата на договорните органи, ни претставува задоволство да Ве поканиме на работилницата на тема: „Подготовка на интерна процедура за спроведување на јавните набавки и процедура за реализација на договорите“, која Симпозион ќе ја организира на 31 март 2021 г. преку платформата ZOOM. На претстојната работилница ќе […]

Прочитај повеќе

Планирање на јавните набавки и решавање на конкретни проблеми при спроведувањето на ЈН во пракса

Во пресрет на потребата за висококвалитетна едукација и доквалификација во областа на јавните набавки, Симпозион ја најавува интерактивната работилница на тема: „Планирање на јавните набавки и решавање на конкретни проблеми при спроведувањето на ЈН во пракса“, која ќе ја реализира на 25 декември 2020, преку платформата ZOOM заради максимална достапност до сите заинтересирани. Доколку сте учесник […]

Прочитај повеќе